Magyar Angol Német

Villa Luef

Szeretettel köszöntjük a Villa Luefben! A bájos kis osztrák falu Mönichkirchen Szombathelytől 60 km-re, Alsó-Ausztria Stájerországhoz közeli csücskében található. Télen kedvelt síterület, nyáron az aktív turizmust kedvelő családoknak, kirándulóknak, pároknak kínál számtalan izgalmas programlehetőséget. A „gyógyklimatikus üdülőhelyként” számon tartott település korszerű síterepe a Villa Lueftől csupán 450 méterre terül el.

A magyarok nagy örömére a Villa Luefben magyar anyanyelvű, de németül is kiválóan beszélő kedves, vendégszerető házigazdák fogadják vendégeinket, és igyekeznek számukra minél élvezetesebbé tenni az ausztriai látogatást.

Az apartmanház története

A Villa Luef apartmanház épülete 1817-ben iskolának épült. 1887-től pékségként működött, ekkor készült el az emeleti szint. A névadó család legismertebb és nagy tiszteletben álló tagja, Matthias LUEF 1938-55-ig volt a település polgármestere, leszármazottai ma is a településen élnek. 2012-ben a Király István vezette ITH-Hungary Kft. megvásárolta az épületet, és azt kívül-belül igényesen felújította, megőrizve az épület eredeti stílusát és nevét (Villa Luef).